Tjejen som satsar på triathlon

Det här är en tjej vars idrottsprestation är något utöver det vanliga. Louise Nilsson från Malmö har vunnit många medaljer under SM och VM i simning, aquathlon och triathlon.

Louise

Louise

Detta är hennes första blogginlägg:
Fri, February 10, 2012 15:59

Efter att ha bloggat ett tag tycket min mamma att jag skulle försöka hitta någon annan sida att blogga på så att fler fick ta del av mina äventyr och mitt idrottande. Av en slump blev min mamma intervjuad av just sporttjejer.se och rekommenderade denna sida för mig, sedan var det bara och skicka in en intresseanmälan och nu skriver jag här!

Mitt namn är Louise Nilsson och jag är 25 år gammal, kommer från och bor i Malmö. Förutom att idrotta studerar jag Folkhälsovetenskap på Malmö Högskola.

Mitt idrottsintresse växte fram tidigt och jag började min idrottskarriär i Oxievångsbadets bassäng, här tog jag mina första simtag och sedan dess var jag fast inom simsporten. När jag blev lite bättre på att simma var det dags att lämna den trygga miljön i Oxie och fortsätta med träning inne i stan, d.v.s. Malmö. Simningen blev en stor del av mitt liv och det har blivit många mästerskap simmade både som junior och senior. Efter studenten kände jag att simningen började bli lite enformig och att jag hade gjort mitt i bassängen, simmade mitt sista SM i november 2006.

Under sommaren år 2006 testade jag på att köra en triathlon tävling för skojs skull, Åhus triathlon och tyckte det var riktigt kul. Det var först under våren 2007 som jag började lägga till cykel och löpning i min träning. Jag fastnade snabbt för sporten och kom snabbt upp på SM-nivå, det har därefter blivit ett antal medaljer och landslagsuppdrag. Men även ett VM-silver i aquathlon (5km löpning- 1km simning- 2,5km löpning)och ett SM-silver i Biatlhe (1500m löpning-200m simning – 1500m löpning) har det blivit.

Ombytlig som jag är bestämde jag mig nu under hösten att enbart satsa på löpning, främst långdistanslöpning. Tappade lite suget inom triathlonen och kände att löpningen var betydligt roligare plus att det gick riktigt bra. Trots bara ett halvårs löpträning har jag redan representerat Sverige på de nordiska mästerskapen i terränglöpning. Så det är just här jag är i min idrottssatsning för tillfället!

Men vad är träning för mig? Min träning och mitt idrottande har blivit en stor del av mitt liv, kan nästan likställa det med någon form av drog; får jag inte min dagliga träning känns det som att något saknas, men givetvis får man inte glömma bort vilodagarna. Har märkt det nu under alla år som jag har tränat att vilan, kosten och sömnen är minst lika viktigt som själva träningen. Det som driver mig till att fortsätta min satsning är att det är riktigt roligt och att jag har ett mål med min träning. Sen måste man givetvis vara lite envis och ha en stor vilja.

Ja det här var en kort sammanfattning av mitt idrottande liv och lite vad träning är och innebär för mig, men mer kommer!

/Louise

Lämna ett svar