Skador, en idrottares fiende?

Posted by Louise N Mon, February 27, 2012 16:45

Nu är våren här och det känns helt underbart, själv älskar jag verkligen denna årstid eftersom det går mot varmare och ljusare tider. Men ytterligare en fördel är att det går så mycket enklare att träna – för vem vill inte ut och springa när det är 10 grader varmt, solen skiner och fåglarna kvittrar. Det känns betydligt mer lockande en tråkig skånsk vinterdag med några få plusgrader och regn i luften!?

Men det var egentligen inte våren jag skulle skriva om i detta inlägget utan skador var det. Skador är en av elitidrottarens värsta mardröm, att inte kunna träna och tävla i den idrotten som man brinner för är riktigt tråkigt och jobbigt! Jag har själv precis kommit igång med träningen efter en skada (överansträngning i höftböjaren), just nu känns det som att man flyger på molnen eftersom det är så underbart att kunna springa och träna löpning igen. Men visst det kommer ta en stund att komma tillbaka i den form som jag var innan!! Första tävlingen kommer att bli det skånska mästerskapen i terräng löpning 31mars och efter det terräng SM i slutet på april, så då ska jag se till att vara i riktigt bra form…

För mig som gammal triathlet och simmare har det varit relativt enkelt att träna alternativt – det har blivit mycket simning, cykel, styrka och rehabträning. Men jag förstår att för ”renodlade” löpare är det nog betydligt svårare! Det jag skulle komma till är i alla fall att de idrottare som har varit skadade från och till hela tiden måste vara grymt starka mentalt, att orka genomgå flera operation och mängder med rehabträning och ändå inte bli bra. Läste nyligen om Susanna Kallur som nu äntligen har kommit igång med träningen och har OS i sikte efter flera års skadebesvär – det är starkt och vilken kärleken man måste ha till sin idrott!

Bjuder på några bilder från vinterns träninglsäger i Iten, Kenya.

louise-bilderfeb

/Louise