Den typiska golfaren – hur ser den ut?

Posted by Malin Olrud Tue, June 14, 2011

För tillfället är jag ensam tjej som arbetar på Hylliekrokens Golf Center i Limhamn. Har jobbat här från och till sedan 1995, vilket känns som en evighet. Så har jag fött lite barn emellan och jobbat på andra ställen med, drivit egen webbshop osv. Omväxling förnöjer. Jag blir lite rastlös om jag ska göra samma sak dag ut och dag in.

Jag jobbar på kontoret, så där syns jag inte så mycket, sen är jag i receptionen på vår andra golf klubb Oxie GK, någon gång i veckan. Håller på att dra igång ett utvecklingsprojekt för att etablera golf för personer med funktions nedsättning. Det ska bli mycket spännande.

Den typiska golfaren förr, var för mig, en man i 50-70 års åldern. Men nu tycker jag att det har blivit en mer bred sport. Vi ser alla möjliga sorters folk hos oss. Unga som gamla. Tjejer som killar.

Det kommer hit en hel del skolungdomar eftersom vi har fria rangebollar till dem på vardagar fram till 16.00 (på skoltid alltså). T.ex Geijerskolan (från förskoleklass till 5:an) som har en lagom 10 minuters promenad till oss. Och så är det så kul när man sen ser att dessa ungar tar med sig sina föräldrar hit.

Det är ju en skön promenad man kommer ut på. Antingen att rensa tankarna lite om man spelar själv eller socialt och kul om man spelar med andra.

Men om sanningen ska fram, så blir det aldrig att jag spelar. Skyller lite på barnen. Fast de är ju 11 och 6 nu, då de klarar sig nästan själv nuförtiden. Men när man jobbar så mycket med det, så vill man vara någon annanstans på sin fritid.

Just nu håller vi på för fullt att fixa inför Öppen golfdag som vi har på Oxie GK nu på söndag den 19:e. Det blir korvgrillning, tipsrunda, mingel, tips från golf tränarna m.m. Alla är välkomna!

Kika gärna in på vår hemsida; www.hylliekrokensgolf.se
Tack för mig 🙂 Hoppas vi ses! /Malin

Lämna ett svar